23. travnja 2012.

Makeover potkrovlja - faza prva

Bio je ovo za mene jedan od fizički zahtjevnijih vikenda u posljednje vrijeme.Već samim time što se potkrovlje nalazi u potkrovlju (!) pa se podrazumjevalo penjanje i spuštanje stepenicama više desetaka puta dnevno.
Zadatak je bio da u potkrovlju kuće uredimo galeriju koja će biti knjižnica i radna soba a ujedno i prostor za opuštanje uz dobru knjigu. Izvedba nije smjela biti skupa i htjeli smo iskoristiti maksimum iz već postojeće stukture i materijala. Kako je cijela kuća uređena moderno i minimalistički izabrali smo skandinavsko-industrijski stil  kao vodeći, a za osnovne boje sivu, bijelu, crnu i žutu. Za prvu fazu radova imali smo samo vikend  (točnije dan i pol) pa smo krenuli  od poda i radijatora a finiširali sa stolićem. Još je puno posla pred nama a vama donosim slike onoga što smo napravili do sada...


Potkrovlje veličine 25m2 koje želi postati knjižnica-čitaonica-prostor za izležavanje i uživanje u knjigama uređeno u skandinavsko-industrijskom stilu




Jedna od osnovnih postavki skandinavsko-industrijskog stila je tzv. industrijski pod u sivoj boji koji imitira betonski pod iz tvornica. S obzirom da su na galeriju prethodno bile postavljene tanke šper ploče, na njih smo pričvrstili deblje ploče od iverice koje će ujedno služiti i kao toplinska izolacija.




Neravnine i prelaze između ploča smo prekrili kitom a zatim cijelu podlogu prebrusili.
Prije bojanja poda, obojali smo radijator prethodno zaštitivši zid iza njega.




I evo ga , pod prije nego se osušio a nakon dvije ruke boje u nijansi boje šljunka. I žuti radijator kao detalj.




E sad, kako to ne bi bio baš običan sivi pod a i s obzirom na zadani stil, odlučila sam da na njega apliciram znakove i brojeve tipične za drvene palete i kontejnere. Nakon izrezivanja šablona koje je ovoga puta umjesto mene obavila staloženija suradnica :) , nanijela sam crnu boju preko šablona direktno na osušeni pod.




READ & ENJOY natpis je lajt motiv cijelog projekta pa sam ga šablonizirala u lijevi dio prostorije ispred mjesta gdje će stajati polica sa knjigama.





A kako će nam glavni stolić za galeriju biti izrađen od palete, druge znakove tipične za veliku ambalažu sam rasporedila po ostatku prostorije.





Nakon što smo odradili pod, čekala nas je još i izrada stolića od drvene palete - a kako je on na kraju ispao pogledajte sutra.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...