11. prosinca 2013.

Svijećnjak napravljen od teglice i jesenskog lišća

U svoj strci i zbrci u kojoj sam bila posljednja 2 mjeseca zaboravila sam vam napisati post kako napraviti svijećnjak od obične staklenke i jesenskog lišća a koji sam radila za HTV -ovu emisiju "Briljanteen" prije kojeg tjedna. Iako znam da svi već lagano ili grozničavo kao ja, razmišljate o Božiću, vjerujte još uvijek se može pronaći puno lišća po parkovima i šumama i napraviti ovaj  simpatičan i jeftin svijećnjak. Evo i koraka za izradu:

Potrebno vam je: 1)  Staklenka
                             2) Art potch ljepilo (tzv. ljepilo za decoupage ili salvetnu tehniku)
                             3) Spužvica
                             4) Suho lišće
                             5) Ukrasna traka ili špaga





Prije svega potrebno je skupiti par listova koje ćete lijepiti na staklenku. Moj je savjet da otrgnete list sa grane (onaj koji je već dobio jesenske boje i upravo je spreman otpasti sa grane) te da lišće sušite i prešate među novinskim papirom oko tjedan dana.

1) Kad je lišće suho (a opet ne presuho), prvo uz pomoć spužvice nanesite Art potch ljepilo na staklenku a zatim na to naljepite list i ponovno tufkajući spužvicom nanosite ljepilo sa gornje strane lista. Možete staviti ljepila koliko želite jer kada se ono posuši dobit ćete (zbog korištenja spužvice) zanimljiv uzorak koji će dati "frosty efekt" staklenci

2) Nakon što ste zaljepili svo lišće, pričekajte da se svijećnjak posuši i zatim dodajte kakvu zgodnu ukrasnu traku ili špagu za završni efekt.

Savjet! Koristite što tanje i mekanije lišće te se igrajte sa različitim bojama i oblicima lišća za što zanimljiviji završni efekt



 
 







 

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...