13. prosinca 2011.

DIY (do it yourself) - Ukrasite kuću za Božić

U moru tutoriala kako urediti kuću za Božić, evo i mog vala. :) Inspirirala me velika stara staklenka za čuvanje zimnice naslijeđena od dede i bake. Pa zasučimo rukave i krenimo na posao.
Evo sastojaka:

1) 1 velika staklenka za čuvanje zimnice, a može i neka staklena vaza, odbačeni stakleni luster...
2) 2 grane sa lampicama (ja sam ove umjetne kupila u JYSK-u po 20 kn/kom a super je što rade na baterije pa ne morate razmišljati kako i gdje uštekati lampice), a možete i koristiti npr. prave suhe grane (možete ih kupiti na nekom placu) koje ćete omotati uobičajenim božićnim lampicama
3) grana sa crvenim bobicama ili šipkom
4) snijeg u spreju
5) frosty bijela boja koja daje efekt mraza (možete kupiti u bilo kojem hobby shopu)
6) vata
7) ukrasna mašna po želji
8) slobodnih sat vremena

A recept ide ovako:

Najveću staklenku koju imate (ova je visoka oko 40 cm) dobro operete i izglancate jer će se kasnije zbog lampica vidjeti svaka mrlja i zasušena kapKupite prave grane na placu ili ove umjetne sa ugrađenim lampicama u gore spomenutoj trgovini (da dva puta ne reklamiram:))Posprejajte ih snijegom u spreju da dobijete efekt mraza i sušite 24h!!!
Za čišći i brži efekt posprejajte ih bijelim ili srebrnim auto sprejem     Ugurajte grane u staklenku (ne izgleda baš nešto ali nemojte se obeshrabriti)         Dodajte vatu da glumi snijeg i sakrije ružne žice i spremnike za baterije

 


Pa dodajte granu sa crvenim bobicama ili šipkom da popravi dojam te natapkajte spužvicom na kojoj je boja s efektom mraza, po boci. Ili jednostavno posprejajte dno boce snijegom u spreju.
Zavežite mašnu za kraj i ugasite svijetlo!I uživajte u romantičnom svijetlu lampica uz vrući čaj ili kuhano vino, po mogućnosti s nekim dragim uz vas!


2 komentara:

  1. ajme, fantastična ideja...izgleda super!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala, baš mi je drago da ti se sviđa! :)Vrlo je jednostavna ideja pa pokušaj i sama! Uživaj! :)

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...