21. ožujka 2012.

Lampa od dijapozitiva-tutorial

Evo dragi moji, za one koji nisu vidjeli, kompletan tutorial kako sam napravila lampu od dijapozitiva objavljeno u D&D - Dom i dizajn. Ako se upustite sami u izradu iste molim da svakako javite i da se pohvalite!



Potrebni su vam: stara lampa, kliješta, ravnalo, olovka, žica, bušilica za papir, dijapozitivi i drvene kuglice.



 Sa stare lampe škarama uklonite rižin papir. Potreban nam je samo stalak lampe i konstrukcija - držač sjenila.


Ravnalom izmjerite dijapozitiv te na gornjoj i donjoj strani dijapozitiva olovkom obilježite središnju točku. Mjesto je to na kojem ćete probušiti rupice. Ovaj je korak iznimno važan jer sve rupice moraju biti u istoj ravnini, kako bi lanac s dijapozitivima bio pravilan.
Što debljom i jačom bušilicom za papir (po mogućnosti za 30 ili 50 papira) probušite označena mjesta. Materijal dijapozitiva, debljine nekoliko milimetara, je tvrd pa što jače pritisnite bušilicu.




Kliještima odrežite potrebnu dužinu žice i provucite je kroz probušene rupice dijapozitiva. Zavežite čvor sa stražnje strane i ostatak žice odrežite kliještima. Na isti način nižite dijapozitive do željene dužine. Ponavljajte postupak dok ne dobijete desetak (ili ako je potrebno više) privjesaka s dijapozitivima.



 Na zadnjem dijapozitivu svakog lanca, kroz probušenu rupicu žicom spojite drvenu kuglicu, koja služi kao uteg pa lanac dobiva na težini i pada prema dolje.



Lampu preokrenite naopačke te na držač sjenila lampe nanižite lance s dijapozitivima tako da vise, a muškom dijelu vašeg kućanstva prepustite montiranje vašeg novog rasvjetnog tijela na strop. Upalite svjetlo!


                                                                         I...evo je! :-)

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...