23. lipnja 2012.

Šareni mjehurići od sapunice

Kada mi devetogodišnje dijete ( i to muško!) koje nema veze sa mnom, dizajnom interijera i namještajem, razjapljenih usta pohvali radove i još se par puta dnevno poskrivečki penje u radionu na razgledavanje, to shvaćam kao ogromni kompliment! Jer znamo da su djeca iskrena, da nema muljanja i nema lažnog laskanja jer jednostavno nemaju razloga za to. E pa na takvoj, kreativnoj i iskrenoj djeci želim da svijet ostane! Ako niste pobjegli na more, nego noge točate doma u lavoru, evo jednog  diiivnog prijedloga kako zabavno provesti barem jedan od preostalih dva dana praznika sa svojim klincima.


Uzmite plastičnu bocu od vode i odrežite joj dno. Na to dno uz pomoć čvrste gumice ili ljepljive trake pričvrstite neku staru čarapu (po komentarima onih koji su isprobali čini mi se da je najbolje uzeti neku flafastu-mucastu čarapu (možda termo čarapu?)





U tanjur stavite malo vode (tek toliko da prekrije dno ) i dodajte sredstvo za pranje suđa ( u povećoj količini) pa u tu tekućinu umočite čarapu. I onda puuušite, puušite-što dulje pušete, dobit ćete i dulju zmijicu od mjehurića.




A ako doma imate jestive boje (znači boje za kolače i bojanje hrane) možete par različitih boja pokapati na vrh čarape....



I dobit ćete zmijice sa mjehurićima u duginim bojama




Neka kikići budu kreativni a vi se dobro zabavite pušući mjehuriće sa njima!
Originalni tutorial možete pronaći na http://www.housingaforest.com/rainbow-bubble-snakes/



Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...