21. veljače 2018.

Preuređenje stana na Tuškancu 5. dio - preuređenje spavaće sobe

Oko spavaće sobe, za razliku od kuhinje i kupaonice, nema puno filozofije. Krevet, noćni ormarići, garderobni ormar i eventualno kakva počivaljka ili komoda osnovni su namještaj koji se nalazi u većini spavaćih soba.
U spavaćoj sobi u stanu na Tuškancu, kvadraturom vrlo maloj (8m2), morali smo minimizirati i taj osnovni namještaj . Zbog nosivih zidova sobu nije bilo moguće proširiti pa smo prije svega trebali postići maksimalnu funkcionalnost i izbjeći pretrpanost. Također pretaman namještaj ili šarene zidne obloge učinile bi sobu vizualno još manjom.

Ipak čak i kada je soba mala ne znači da treba biti dosadno uređena, stoga smo pokušali unijeti neke zanimljive detalje da soba djeluje življe i udobnije nego prije.




SPAVAĆA SOBA PRIJE PREUREĐENJA






Osim vanjske stolarije, zamjenjene su instalacije grijanja, a parket je pobrušen i prelakiran bezbojnim svilenkastim mat lakom za parkete.






  SPAVAĆA SOBA NAKON PREUREĐENJA

 Zid iza uzglavlja obojan je "pink almond" nijansom boje da u sobu unese dojam topline. Umjesto uobičajenih noćnih lampi, visilice iznad noćnih ormarića služe i kao centralna i kao noćna rasvjeta sa dodatnim prekidačima iza noćnih ormarića .






Izabrali smo noćne ormariće sa decentnim uzorkom na vratima, žuto uzglavlje i okvir kreveta kako bi soba imala i element živosti.






 Uzorak na rolo zavjesama nadopunjuje se sa uzorkom na ogledalu i ukrasnom jastuku.











A kuda sa odjećom kada u spavaćoj sobi nema ormara? To ćete saznati sutra :-)
Kao i uvijek veselim se vašim dojmovima i komentarima :-*




Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...