26. rujna 2013.

Neka bude jesen- ili jesenski "uradi sam projekti"

Ja sam vam jedna od onih koja ne voli jesen. I nije da mi sama jesen toliko ide na živce, koliko činjenica da je ljeto gotovo. Uopće ne fermam one standardne tješilice: "Pa i jesen je lijepa!"(Sa smrznutim rukama i nogama na veselih 15 C mogu samo reći- Kako da ne ); "U jesen uvijek ima puno voća" (Da umjesto voća tada sazrijeva Milka možda bih i malkice promijenila mišljenje); "Priroda je posebno prekrasna u jesen "(sa ovom tvrdnjom se djelomično mogu složiti ali što fali prirodi npr. u proljeće?!). Pojavom prvih znakova jeseni, iz simpatične, vesele i drage osobe pretvaram se u namrgođeno gunđalo i potiho mrmljajući sebi u bradu, optužujem to mrsko godišnje doba što mi je pred nosom otelo moje voljeno ljetooooooo. Svi moji prijatelji već unaprijed preokreću očima na moje namršteno lišce,  posve svjesni da nema smisla ulaziti u bilo kakvu raspravu o prednostima i ljepotama jeseni.
A onda, kada vidim koliko je jesen inspirativna sa svojim bojama i kakve se sve divote mogu napraviti uz pomoć jesenskog lišća, voća i povrća, moje ledeno srce ipak malo popusti, raznježi se nad zaista predivnom prirodom i kaže: "Neka bude jesen! "

Ovaj gornji post ne odnosi se na one koji žive na moru i uz more jer ne očekujem da ti sretnici shvate moje " kontinentalne patnje"! :-)


Dakle, evo prijedloga što učiniti s jeseni, kad je već tu:


Svijećnjaci svih oblika i vrsta

 
 

 
 

 
Jedna zanimljiva ploča

 
 
Umjesto slika i okvira na zidu - samo za velike fanove jeseni!

 
 

 
 
 
 
Jesen na pladnju!
 
 
 

Ili u tačkama...

 
Ili na vratima...



Ili umjesto slike u okviru...


 
I naravno na stolu!
 
 
 
Moj favorit - kako vratiti lišće na grane s kojih je ono već otpalo i praviti se da nije jesen :-))))
 
 
 
 
 
 

2 komentara:

  1. nisam ni ja veliki ljubitelj jeseni, ali kad vidim boje u prirodi, mmm...

    OdgovoriIzbriši
  2. Koliko god se ja bunila i protivila jeseni, boje su joj mrak! :-)

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...