3. lipnja 2013.

Makeover (preuređenje) potkrovlja - FINALE!

Nakon nešto više od godinu dana makeover potkrovlja gotovo pa je pri svome kraju! Radovi na njemu nisu bili toliko zahtjevni da bi opravdali tako dugi vremenski rok izvedbe, već su glavni krivci, kao i uvijek bili, nedostatak slobodnog vremena i silni prioriteti kojima nije bilo kraja. Jako sam sretna što mogu ustvrditi da je ovo potkrovlje postiglo maksimalan vizualni dojam uz minimalan budžet. Svi radovi su obavljeni po principu "uradi sam" a stol i police su nastali reciklažom palete i drvenih dasaka. Sada još samo fale detalji i nešto malo namještaja da upotpune sliku i potkrovlje je spremno za uživanje u dobroj knjizi i dobrom društvu njegovih vlasnika :)

Evo kako je tekla priča....


Ovo je potkrovlje prije! Trebalo je srediti pod da imitira industrijski pod, obojati radijator te napraviti police za silne knjige koje vlasnici posjeduju.Cijeli postupak obnove možete vidjeti na
http://makeoveraddict.blogspot.com/2012/04/makeover-potkrovlja-faza-prva.html




 
 
 
 
 
 
 
A ovo je potkrovlje nakon izvršenih radova...
 
 
 
 
 
 
 
Paleta stolić kojeg sam ja izradila,savršeno se uklopio u cijeli prostor i naglasio namjenu prostora. Kako je stolić nastao pogledajte na  linku http://makeoveraddict.blogspot.com/2012/04/makeover-potkrovlja-faza-prva-drugi-dio.html
 
 
 
 
 
 
 
 
Nakon što je radijator još prošle godine obojan u žuto udruženim snagama prijatelja i ukućana, police na zidu izrađene su od običnih dasaka koje su ostale nakon izrade vanjske terase i koje su samo obojane u bijelo te prateći konstrukciju zida, uz pomoć nosača namontirane na zid. Kao što vidite vlasnici su poznavatelji dobre literature i pravi knjigoljupci!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ručno šablonizirani detalji na podu koji su mi još prošle godine zadali dosta muke , i dalje se jako dobro drže ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uređeni prostor čini zapravo samo jednu od galerija u potkrovlju te se u njega ulazi iz prizemlja kuće ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I dio veselog društva, jutro nakon proslave otvorenja potkrovlja :)
 
 
 
 
 
Javite mi kako vam se sviđa makeover, je li vas inspirirao za neke promjene u svom domu i mislite li i sami iskoristiti neku od ideja iz ovog makeovera?
  
 
 
 
 

Broj komentara: 8:

  1. Prekrasno izgleda sve! :)
    Mogu li dobiti samo informaciju vezanu uz radijator - koja je boja korištena za farbanje? :)

    Još jednom sve pohvale! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala :) Ovdje je korištena Swing Color žuta boja na bazi vode iz Bauhausa.Takve boje na bazi vode možete naći i od Duluxa, Eco sure linija.Koja je točno nijansa više se ne sjećam nažalost...

    OdgovoriIzbriši
  3. Stolić se super uklapa u ambijent. A od pogleda na količinu knjiga i na Kafka poster padam u nesvijest - green with envy :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ha ha istina! Knjige su godinama kupovane i skupljane i zaista su odraz dugogodišnje strasti vlasnika tako da su napokon dobile i zasluženo mjesto! I hvala na komplimentima naravno! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sve je to super ali majstora nitko ne spominje, mislim da je zaslužio pohvale!

    l.p.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gdin.Ivica sa svojim zlatnim rukama je spomenut u prijašnjim postovima ali apsolutno zaslužuje još jednu i sve pohvale za uloženi trud i rad jer bez njega sve to ne bi bilo niti moguće!Stoga još jednom hvala gdin.Ivica :)

      Izbriši
  6. prekrasno! posebno mi se sviđa sivi pod, htjela bi nešto slično, što ste koristili?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Korištena je boja za beton, na bazi vode, u nijansi pijeska a zatim je pod još prelakiran radi lakšeg održavanja!

      Izbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...