21. travnja 2015.

Makeover ili preuređenje starog bakinog kredenca

Na kraju svakoga projekta osjetim iznimnu sreću i olakšanje, osobito ako je mejkover trajao dugo i ako sam zadovoljna krajnjim rezultatom. Makeover starog bakinog kredenca bio je baš takav slučaj-trajao je dugo ali je krajnji rezultat čak i meni perfekcionistu i nikad do kraja zadovoljnoj mejkoverici bio zapanjujući. Na kredencu se radilo punih 6 tjedana jer je osim mejkovera na pojedinim dijelovima zahtjevao i potpunu rekonstrukciju a lakiran je čak 4 puta sa tri različite boje, popravljana su vrata i stavljeno novo staklo. Danas smo ga napokon smjestili u njegov predivan novi dom i ja sam istinski SRETNA kako je sve ispalo.

Vlasnica kredenca kojeg je naslijedila od bake, zaželjela je da novi izgled kredenca bude što sličniji originalnom izgledu. Stoga smo izvana zadržali bijelu boju, unutrašnjost gornjeg dijela smo obojili bojom sivkasto zelenkaste nijanse, stavili smo nova stakla i zadržali natur dijelove, a unutrašnjost donjeg dijela obojali lazurom u boji bora. Nove ručkice je vlasnica sama izabrala i po meni one su onaj sladak šlag sa jagodama na torti, koji svi najviše volimo :-)

Da ne duljim previše jer znam da vas slike najviše zanimaju ovo su slike kredenca prije mejkovera.... 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
Ovako je kredenc izgledao nakon prvog brušenja i prve rekonstrukcije kitom...
 
 
 
 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
A ovako izgleda sada, nakon mejkovera....
 
 
 
 
 

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
Još jednom zahvaljujem vlasnici na strpljenju i nadam se da će istinski uživati u svom obnovljenom kredencu te da će nam poslati slike kredenca u upotrebi :-)
 
A vi mi OBAVEZNO javite dali ste zadovoljni mejkoverom, jaaako me zanima ;-)
 
 
 

2 komentara:

  1. Odličan posao! Ovo je prava restauratorska majstorija :) Pratim Tvoj blog i sviđa mi se što i kako radiš :))
    Srdačan pozdrav,
    Vesna

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...