22. rujna 2012.

"Spužvasta" lampa

Čini mi se da su lampe najplodonosniji izvor inspiracije za većinu DIY kreativaca jer kad god tražim neku dobru ideju koja odskače od ostalih originalnošću i dosjetljivošću uvijek se sve nekako svede na lampe. Još jedan dokaz te činjenice je "uradi sam" lampa koja oblikom imitira morsku spužvu. Napravljena od krep ili pik trake (koju ja s jedne strane mrzim jer mi je zaštićivanje namještaja prije farbanja najmrskiji posao kod makeovera, a opet istodobno obožavam jer je izuzetno korisna i spašava vas od nepotrebnog čišćenja, ribanja i struganja "pobjegle" boje) meni izgleda nevjerojatno uvjerljivo. Da li je funkcionalna? Pa baš i ne! Prvenstveno zato jer se prašina vrlo lako i brzo skuplja na ljepljivi dio trake a gotovo nemoguće ju je skinuti. Je li sigurna? I taj odgovor je nažalost negativan jer se žarulje sa žarnom niti jako zagriju a to može kobno djelovati na strukturu lampe koja je napravljena od kombinacije papira i ljepila. Ali da je kreativna, lijepa i nastala nevjerojatnom domišljatošću autorice, to svakako jest!
Uživajte u tutorialu! :)

Za izradu ove lampe potrebni su vam: Krep (pik) traka, plastična folija, škare, grlo sa žaruljom i stalak (držač) za žarulju


 
 
 
Na foliji nacrtajte krug. Pripazite da nacrtate dovoljno veliki krug kako bi unutar njega stala žarulja sa držačem. Narežite krep traku na male "ficleke" i zarolajte ih tako da vam s vanjske strane bude ljepljivi dio i da vam jedan kraj "rolice" bude uži od drugog.
 

 
 
Rolice ljepite u krug.Bitno je da s jedne strane ostavite dovoljno veliku rupu kroz koju ćete kasnije staviti žarulju.

 
 
Žarulju namontirajte na držač

 
 
 
"Poklopite" žarulju sa napravljenom kupolom od krep trake
 
 

 
 
Neka bude svijetlo! :)
 

 
 

2 komentara:

  1. Dobra ideja, odlično izgleda... samo bih ja izbjegla krep-traku i radila to od papira i ljepila .... hmmmmm.... treba to malo razraditi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Slažem se , samo naprijed i pošalji rezultat :)

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...