28. srpnja 2014.

Industrijski dizajn - kafići

Baš mi je danas trebalo inspiracije. I baš baš sam bila sretna kad sam naletila na board na Pinterestu koji slavi kafiće uređene u industrijskom stilu. I baš baš baš sam bila na sto muka da vam izaberem samo one najbolje od kojih mi vilica zadrhti od uzbuđenja i ushićenja, što zbog nekih drugačijih ideja, posebnih detalja a što zbog savršeno uklopljene cjeline. I možemo se složiti da su svi više manje slični i na istu foru ali taj industrijski "izraubani" dizajn, meni ga nikad dosta...ahhhh :-)

































11. srpnja 2014.

Makeover tacne ili pladnja

Bila je ovo jedna sasvim obična tacna ili pladanj. Sve dok njezina vlasnica nije poželjela da postane neobična. S obzirom da će biti korištena u morskoj kući izabrala je motiv kompasa sa prigodnim tekstom a ja sam tehnikom transfera sve to prenijela na bijelo shabby-ranu podlogu. I tako je jedna obična tacna postala sasvim neobična :-)



Tacna prije








Tacna nakon makeovera









9. srpnja 2014.

Ljeto 2014

"Proći će brzo godina dana" kaže već izblijedjeli grafit na betonskom zidu. A ja mogu samo zaključiti da će i ovo ljeto proći brzo kao i svako do sada, jer ono uvijek nekako brže prođe od zime, jel da? Eh sad, kako bi ipak nešto od ovog ljeta ostalo u trajnoj uspomeni, naručiteljica ovih mejkovera odlučila se za ljetnu tirkizno plavu boju za svoje Thonetice i malu "datumsku" uspomenu na crnoj stolici. Dakle, dvije tirkizne plavušice i jedna rasna crnka pridružiti će se već prije mejkoveriranim raznobojnim Thoneticama i jedva čekam da se sve nađu u kući na moru. A "sredile" smo zajedničkim snagama još jedan morski detalj, ali to ću vam pokazati u sljedećem postu :-)

Ovo su stolice prije







A ovo nakon makeovera

















7. srpnja 2014.

Preuređenje ili makeover ormara

Napokon smo završili i zaokružili i zadnji dio kompleta komoda- stolice-ormar koji putuju u Split u jedan divan atelje u nastajanju. Ormar je bio najveći i najzahtjevniji dio ovog zanimljivog trojca jer osim što je velik, nespretan za rukovanje i težak, uz to je i obložen samo 2 milimetra debelim furnirom koji je trebalo jako pažljivo izbrusiti i izgladiti da sačuva originalnu strukturu drveta a da se prilikom brušenja ne ošteti. Oni koji su ikada brusili furnir znaju o čemu pričam i koliko je on osjetljiv za obradu. Zato kada vidite finalni makeover i pomislite- pa izgleda kao prije- ne možete mi dati veći kompliment jer vjerujte mi da je puno teže vratiti originalni , gotovo kao novi, izgled furnira/ drveta nego ga samo obojati bojom. Uživajte i javite jel vam se sviđa, naravno :-)



Ormar prije makeovera





Ormar poslije makeovera - u potpunosti pobrušen, ponovno prelakiran i sa bijelim nogicama :-)













Ormar je pobrušen i iznutra i premazan dva puta posebnim njemačkim starinskim bajcom kakvim su se nekada premazivali ormari iznutra kako bi se uklonili eventualni neugodni mirisi i ostavilo unutrašnjosti ormara "da diše" - taj me retro detalj iznimno veseli :-)






3. srpnja 2014.

Povratak drveta- napokon!

Nakon dugogodišnje vladavine bijelog medijapana koji je doslovno preplavio interijere, napokon je ponovno stiglo vrijeme za drvo! U ovom Melbournškom stanu vlada kombinacija jelovine i ploča od iverice-meni izgleda jako efektno i toplo a njihove cijene su svakako nešto niže od medijapana, što je dodatni bonus. Što kažete?





















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...