30. srpnja 2013.

Najjednostavnija klupa na svijetu!

Divna, divna i još jednom divna ideja! Ovo treće divno nagrada je za jednostavnost ideje, lakoću izvedbe i još k tome za jeftine sastojke. Klupa je sagrađena ili bolje rečeno posložena od cigli - točnije kvadri, koje svaka kuća u gradnji uvijek ima na pretek, do te mjere da ih uvijek ostane i onda stoje na hrpi još godinama bez ikakve funkcije (neka od mojih ranih sjećanja iz djetinjstva). Ako baš eto kojim slučajem niste u procesu gradnje kuće, nabavite ih vrlo povoljno kod trgovaca koji prodaju građevinsku opeku ili od neke stare kuće preko oglasnika. I ne samo da od njih možete napraviti klupu već vam mogu poslužiti i za izgradnju šanka ili priručne kuhinje u vrtu! Svakako iskoristite ljepilo za pločice ili malo "morta" kako biste učvrstili kvadre i bez straha ih koristili kao bazu za klupu ili šank. A ako ste se precjenili u kupovini i ostao vam je koji komad cigle viška, iskoristite ga kao postolje za cvijeće ili čak možete sagraditi i male stepenice na kojima ćete posložiti svoje ukrasno bilje. Uživajte u gradnji! :-)



 
 

 
 

 
 
 
 
 





 

28. srpnja 2013.

Ležaljka za ljuljanje

Vruć, ljetni dan - idealan za odmaranje i uživanje u hladu.Vjerujem da je većini od vas jedna od izuzetno privlačnih opcija za lješkarenje- ležaljka ljuljačka. Iako ih se danas može nabaviti u više dućana i više verzija nego prije koju godinu, zašto ju ne biste napravili sami? Tete šivalice ovo je projekt za vas na kojem će vam biti zahvalna cijela obitelj. Ukoliko ležaljku ne zadržite samo za sebe! ;-)

Cijeli postupak kako samostalno izraditi ležaljku- ljuljačku proučite na ovom linku http://www.designsponge.com/2012/07/diy-project-simple-summer-hammock.html



 
 

 
 
 







 

26. srpnja 2013.

Zamka za komarce

Komarci su me gotovo pa izmasakrirali ovo ljeto! Prvo na moru pa onda u Zagrebu. Kažu mi ljudi- to je zato jer imaš slatku krv! A ja si mislim kako i nisam baš slatka sa crvenim plikovima po nogama, koji vanjštinom opasno konkuriraju nekoj gadnoj kožnoj bolesti. Prvo sam ih ignorirala nadajući se kako će i oni ignorirati mene, ali taj je plan već prvu večer pokazao svoju manjkavost - naravno u njihovu korist. Ne ide mi u prilog niti činjenica da su mi zidovi sobe obojeni u tamnu ciklama boju koja njih očigledno strašno privlači i idealna je za skrivanje. I naravno, zuje samo u mraku. Nikako dok gori svijetlo. I tako ja cijelo ljeto hodam okolo sa podočnjacima jer pola noći provodim budna, povremeno ustajući i bijesno mlatarajući krpom po zraku u nadi da će koji od tih malih krvopija napokon platiti glavom. Nakon još jedne besane noći, odlučih danas vidjeti što kažu pametni ljudi na Internetu kako se riješiti tih dosadnih beštija i evo što sam našla. Izgleda pomalo gadljivo ali kunu se patnici, meni slični, da funkcionira!



 
Treba vam:
1 čaša vrele vode
1/4 čaše smeđeg šećera

1 gram kvasca
2-litarska plastična boca

1. Prerežite bocu na pola
2. Izmješajte šečer sa vrelom vodom. Neka se ohladi na 40 C i zatim to ulijte u donji dio odrezane boce

3. Dodajte kvasac. Ne treba miješati.Ta mješavina stvara CO2 koji navodno privlači komarce
4. Gornji dio boce, sa grlom prema dole smjestite u donji dio boce i zalijepite selotejpom.
5. Omotajte bocu nečim crnim (izolir trakom ili crnim papirom, tkaninom) jer komarce privlači crna boja i ostavite gornji otvor otvoren. Stavite van (po mogućnosti na prozor) odnosno tamo gdje sumnjate da bi mogao biti izvor komaraca.

Tekućinu je potrebno mijenjati svaka 2 tjedna.

Priznajem, nisam luda od sreće što će mi prvi prizor kroz prozor ujutro biti flaša puna mrtvih komaraca. ali šta je tu je - ili oni ili ja!
Javite mi kakva su vaša iskustva s komarcima i koje tehnike obrane koristite?

Originalan tutić via http://bitsandpieces.us/2013/04/07/homemade-mosquito-trap/
 



 

Ladica sa krupnog otpada - tutorial!

Evo napokon i tutoriala za mejkover ladice u policu za nakit!



Potreban materijal : ladica, brusni papir, Dulux Eco sure plava i svijetlo plava boja, različite nijanse hobby akrilnih boja, valjak i kist, krep traka 





1.                  Pobrusite ladicu i zatim je očistite mokrom krpom kako biste uklonili prašinu

2.                  Podlogu obojite u 2 izabrane nijanse







3.                  Uz pomoć krep trake napravite linije različitih širina te između traka obojite
                     različitim nijansama boje







4.                  Pričvrstite metalne kukice na željene visine ovisno o vrsti nakita koji ćete objesiti




5.                  Objesite nakit i druge sitnice i uživajte u svojoj novoj polici!




22. srpnja 2013.

Ladica sa krupnog otpada - 2. dio!

Ako ste propustili jučerašnje izdanje D&D, evo finalne verzije prve ladice u nizu, sada u funkciji stalka za nakit...





 
 

 
 
Uskoro slijedi i tutorijal za izradu!
 

20. srpnja 2013.

Ladica sa krupnog otpada - 1 dio!

Sjećate se onih ladica koje sam ovo proljeće, između ostalog, pokupila na krupnom otpadu? Obje su zrihtane i svaka sada ima novu - drugačiju funkciju. Kako je ispala prva, pogledajte u sutrašnjem broju D&D - Dom i Dizajn u Jutarnjem listu!




 

18. srpnja 2013.

Zemljopisne karte kao dekor u tisuću varijanti!

Zemljopisne, nautičke, prometne, povijesne ili meteorološke, općenito karte - vrlo su popularne u interijerima već neko vrijeme. Kao zidne tapete, umjesto sjenila na prozoru ili stakla na vratima, kao lusteri ili dekorativni predmeti, karte su pronašle svoju primjenu u svim prostorijama stambenog prostora. Ideja za dekoriranje kartama ima bezbroj a izvedbe su jednostavne i jeftine. Najčešće su vam potrebne samo karte, škare i ljepilo za salvetnu tehniku ili ono za tapete ako ćete ih koristiti na većim površinama.

Što se sve može učiniti s kartama provjerite na slikama niže ...

 Karte kao zidna dekoracija, u okviru ili umjesto sjenila na prozoru...

 
 
 
 
 
 
Na komodi...
 

 
 
Na vratima ili stolu....

 
 
 
 
Na stolici...
 
 





Kao mozaik na zidu...

 
 
 
Izrežite područje oko mjesta na karti gdje ste zadnji puta putovali u oblik srca,  i uokvirite ga za trajnu uspomenu




Ili napravite podmetače za čaše...


 
 
Još jedna komoda




Polovica globusa kao zdjela za suho cvijeće ili još bolje - voće!






Kantice - jako slatko!


 
 
Stolić za telefon ...

 
 



Pa čak i nokti!

 
 
Kantice za držanje olovaka i flomića

 
 
Okviri na zidu





Ili ukras oko vrata
 
I još punooo toga. Koji je vaš favorit?
 

14. srpnja 2013.

Zadnji dan...

Danas je zadnji dan mog godišnjeg i "morskog" ureda. Sutra putujem u Zagreb kojeg inače jako volim, ali ljeti, kojeg li čuda, baš nekako preferiram more :-). Ne moram vam ni reći da sam tužna ko onaj psić sa velikim tužnim očima.Vama će laknuti jer vas više neću daviti sa svojim morskim dojmovima ali nemojte se previše opustiti jer sam ovih dana našla puunooo ljetnih DIY projekata tako da smo od utorka ponovno zajedno i nastavljamo sa ljetnim temama. Ako idete na godišnji ili ste već na njemu, želim vam mirno i toplo more i punooo sunčanih dana - uživajte!



 

13. srpnja 2013.

Morksa komoda i ogledalo!

"Morska" komoda i "morsko" ogledalo - savršeno za "morsku" kuću! Još samo treba naći neku skrivenu pustu plažu sa puno drvenih naplavina za građu i eto vam posla na godišnjem! :-)





 

12. srpnja 2013.

I na moru radno!

Sve sam ove dane na godišnjem uspješno ljenčarila i uživala u svoj ljepoti plaža, dugim jutarnjim kavama, druženju i sjedenju navečer na terasi, moru i suncu - usprkos vremenskim prilikama i neprilikama. Nisam ponijela ni spužvice ni boje, samo (?) laptop jer bez Interneta (nedavno sam u panici shvatila) čak i na godišnjem ne mogu. Al danas sam ipak, da bi sreća bila potpuna, krenula u male zahvate na terasi naše morske kuće jer i bez toga, srećom isto ne mogu.

Prvo sam sredila kamenu klupicu koja svake godine stoji na istom mjestu ali isto tako svake godine dobije novi look ovisno o tome koji su rekviziti i teglice na raspolaganju....



 
 

 
 
 
Pa sam krenula šišati grmove lavande koja je upravo u punom cvatu a putem sam srela marljive pčelice i preeediiivneee leptire koji su me ponovno podsjetili koliko je priroda divna i čudesna...
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
A onda sam lavandu strateški razmjestila po kući da miriše i tjera moljce i podsjeća na ljeto i u jesen. I još k tome ubrala i smokve slatke kao med...
 
 



 
 
 
I na kraju mi je nebo poslalo srce u vidu oblaka -ovoga puta nasreću ne kišnog :)
 
 
 
 
Jel sam vam ikada rekla koliko VOOOOLIIIIMMMM LJETOOOOOO  I  MOREEEE ???? :-)))
 
 
 
 
 
 
 
 

10. srpnja 2013.

More i ja

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...